A banánokat hámozzuk meg, aztán először keresztbe vágjuk őket ketté, majd hosszában, hogy legyen 4-4 banánszeletünk. Egy magas falu, nem fém edénybe tegyük
A citrom héját vékonyan levágjuk és finomra aprítjuk. A tejszínt összekeverjük a citromhéjjal és a limoncello felével, majd felforraljuk. Ezután ráöntjük
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük.
A tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd tepsibe rakjuk. Nem szabad, hogy túl szorosan legyenek
A lisztet öszedolgozzuk a vajjal, vaníliás cukorral, a két tojás sárgájával és a rummal, majd egy órára hűvös helyre tesszük. Ezután fél kisujjnyi vastags
Keverjük össze a cukrot, a mandulát, a vajat és a tojást, majd adjuk hozzá az 1 csésze lisztet és a citromhéjat is. Gyúrjuk össze, majd csomagoljuk fóliába,
A lisztet, diót, Rama margarint, cukrot és sót gyorsan összegyúrjuk, majd 1 órára hideg helyre tesszük. Utána 6 részre osztjuk, egyenként kerek lappá nyújtju
A lisztkupac közepére mélyedést készítünk, majd beletesszük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgájákat, a fahéjat, a citromhéjat, a felszeletelt va
A hozzávalókat összegyúrjuk, lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Korongokat szaggatunk belőle, majd a korongok felének a közepét kisebb szaggatóva
Ugrás a lap tetejére >>