Egy üvegtál aljára tesszük a kenyérszeleteket, meglocsoljuk a pálinkával, majd meghintjük a cseresznyével. Így rétegezzük a hozzávalókat a tálba, a tetejé
A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá, míg a tojássárgáját krémes állagúvá felverjük. A sárgájába 4-5 kanál cukrot tegyünk. A l
1. A gyümölcsöt megmossuk.
2. A magot, magházat, héjat eltávolítjuk. Hártyás rész se maradjon rajta (narancs). A nagyobb gyümölcsdarabokat felaprítjuk. Dís
A felszeletelt barackot, 10 deka cukrot és a citromhéjat egy lábosba tesszük, felöntjük vízzel, és kb. negyed óráig főzzük. Ekkor beleöntjük a pálinkát, l
A kimagozott kajszi kétharmadát pürésítjük, a többit felszeleteljük. A tojássárgájához keverünk 10 deka cukrot, a vaníliarudak belsejét, majd a citromlevet
A kakaós tortalapból vágjunk 8 vékony, kb. 6x6 cm-es 1 cm magas négyszögletes szeletet. Egyet- egyet rakjunk 4 desszerttányérra. Verjük fel nem túl kemény habb
Az almák magházát kivesszük, helyükre a karamellát töltjük. A cukorból és a vízből cukorszirupot főzünk, majd a pálcikára tűzött almákat belemártjuk,
A körtéket meghámozzuk, majd lereszeljük a megmosott narancs héját, és kifacsarjuk a levet. A cukrot beleszórjuk egy akkora lábosba, amelyben elférnek egymás m
Ugrás a lap tetejére >>