A gyümölcsökre annyi vizet öntünk, amennyi ellepi, majd puhára főzzük őket.
Az élesztőt langyos, cukorral ízesített tejben megkelesztjük, majd a többi hoz
Mossuk meg a körtéket és vágjuk félbe. Magozzuk ki, és vágjuk fel 1 cm vastag szeletekre. Locsoljuk meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg. Öntsük a vizet egy
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tojásokat keverjük ki a cukorral, majd adjuk hozzá apránként a lisztet és a sütőport. A vajat olvasszuk meg, és keverjü
Egy lábosba tesszük a bort, a citromlevet, a mézet, a cukrot, a szegfűszeget és a citromhéjat, majd forrás után még 5 percig főzzük, ekkor beletesszük a kört
A vajat a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük, majd beletesszük a tojást. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd apránként a cukros masszába keverjük. H
Olvasszuk ki a tésztát. Vágjuk fel a vajat kis darabokra, hagyjuk szobahőmérsékleten puhulni. A körtét csöpögtessük le. A sütőt 200 fokra melegítsük elő,
A mazsolát egy órára a borba áztatjuk, eközben egy lábosba tesszük a pudingport, a cukrot, felöntjük a tejjel, és készre főzzük. Miután kihűlt, hozzákever
A krémsajtot keverjük simára a tejföllel és a lekvárral. Kicsit sózzuk meg. Keverjük bele a reszelt citromhéjat és a citromlevet, majd tegyük hűtőbe. A barac
Ugrás a lap tetejére >>