Édesburgonyás, cukkinis és csicseriborsós ragu recept
Hány személyre: 4 személyre
» 800 g kockára vágott édesburgonya » 400 g kockára vágott paradicsom (konzerv) » 400 g csicseriborsó konzerv » 20 g durvára vágott petrezselyem » 125 ml zöldségalaplé » 2 szeletelt salátacukkini » 1 finomra vágott hagyma » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 1 fahéjrúd » 2 teáskanál őrölt kömény » fél teáskanál sáfrány 1 evőkanál vízben feloldva » 3 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors » kuszkusz a tálaláshoz
Melegítsük fel az olajat a serpenyőben és pároljuk benne puhára a hagymát és a fokhagymát 3 perc alatt. Szórjuk bele a köményt. Pirítsuk 1 percig, majd adjuk hozzá a fahéjrudat, a sáfrányt, a paradicsomot és az alaplevet. Fedjük le és forraljuk fel. Keverjük hozzá az édesburgonyát, a cukkinit és a csicseriborsót. Mérsékeljük a tűz hőfokát és főzzük 15-20 percig. Szórjuk bele a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. Vegyük ki a fahéjrudat. Kuszkusz kíséretében tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom