Öblítsük át folyó
víz alatt a
padlizsánt, csöpögtessük le, majd vékony szeleteket vágjunk be rajta, hogy legyező formát kapjunk.
Az
olívaolajon az összevágott
hagymát üvegesre pároljuk, majd keverjük hozzá a zúzott
fokhagymát.
sóval és
borssal ízesítjük. Ezután a felét halmozzuk egy kikent sütőedény aljába, és tegyük rá a
padlizsánt, közé pedig helyezzünk
paradicsomkarikákat. Szórjuk meg
sóval,
borssal és apróra vágott
kakukkfűvel,
petrezselyemmel és
babérlevéllel. A te
tejére kanalazzuk a maradék
hagymás keveréket. Előmelegített sütőben lefedve negyed óráig sütjük. Ezután fedetlenül takarékon 1 óra alatt készre pirítjuk. Tálaláskor az olajbogyóval megszórjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>