A 
hagymát és a 
fokhagymát felaprítjuk, az olajat felhevítjük, majd megfuttatjuk rajta. Rátesszük a 
rizst, majd üvegesre pároljuk. 
sóval és sáfránnyal ízesítjük, hozzáöntjük a levest, majd alacsony fokozaton főzzük. A 
paradicsomot forró 
vízbe merítjük, majd leszedjük a héját, és átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a 
sajtot, majd az egészet a 
rizshez keverjük, és készre főzzük. 
A madarakat kívül-belül be
sózzuk, és 
borsozzuk, majd vékony 
szalonnaszeletekbe csomagoljuk, és átkötjük. A 
vajat felhevítjük, majd 8 percig pirítjuk benne a madarakat. Közben gyakran megfordítjuk. Utána lefedjük, és alacsony fokozaton megsütjük. 
Végül a rizzsel és felaprított 
petrezselyemmel tálaljuk.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>