A 2
tojás sárgáját,
sóval és
vajjal habosra keverjük, majd hozzáöntjük a
lisztet, a
sajtot és a fölvert
tojásfehérjét.. Miután jól megkevertük, a masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokon k.b. 15 percig sütjük. Miután megsült, kivesszük és lehúzzuk róla a papírt, majd hűlni hagyjuk.
A massza elkészítéséhez, a
céklát
köményes, a
krumplit babérleveles
vízben héjastul megfőzzük, majd a
vízből kivéve pár percig forró sütőbe tesszük, meghámozzuk, végül
krumplinyomóval összenyomkodjuk.
sóval, fehér
borssal ízesítjük és a
tejföl felét beleborítva elkeverjük. Az ételízesítőt beleöntjük k.b. 1 dl
vízbe, majd a
zselatint és a habbá vert
tejszínt is hozzákeverjük. Ezután az egészet ráöntjük a
céklás-
krumplis masszára, elkeverjük, majd rásimítjuk a korábban elkészített piskótára. A sütit lefedjük és 4 órán át dermedni hagyjuk. Végül a pudingos piskótát négyzetekre vágjuk,
tejföllel megkenjük, és a makrélát mellé tesszük. A kompozíció akkor teljes, ha Leveles tésztából készült
szezámmagos kifliket tálalunk mellé.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>