Pucoljuk meg a kalmárt. Vágjuk le a csápokat a szem alatt. Vágjuk fel a tintahal testét apró kockákra, a csápokat pedig kis darabokra.
Forrósítsuk fel az olaja
A tésztát kinyújtjuk, megszórjuk a morzsával, megtöltjük, mazsolás, cukros, fahéjas, diós almával, és a tészta széleit behajtjuk. Két vékonyabb tésztacs
A felaprózott hagymát a zsíron megpirítjuk, majd rátesszük a felcsíkozott káposztát. Sózzuk, borsozzuk, majd puhára pároljuk. Eközben a tésztát is megfőzz
A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd megkelesztjük. Utána a liszthez adjuk, kidagasztjuk, majd 4 órát kelesztjük. Só
Kevés tejet megmelegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszt egynegyedét, és megkelesztjük. Utána hozzáadjuk a tojássárgáját, a vajat és a ma
A piteformát vajazzuk ki, és béleljük ki a tésztával. Villával szurkáljuk meg. A citromokat mossuk meg, facsarjuk ki a levüket. a citrom héját reszeljük le,
2 tojást lazán összegyúrunk a liszttel, sóval, és egy kevés vízzel, majd forró sós vízbe szaggatjuk, és megfőzzük. Ha feljött a víz tetejére, leszűrjük
A lisztet, tojást, sót, kevés vizet jól összedolgozzuk, galuskaszaggatóval, kiszaggatjuk, sós vízben megfőzzük. Forró zsírba tesszük a kész galuskát, hozz
Ugrás a lap tetejére >>