Tészta:
400 g sima
liszt
4 nagy
tojás
Tegyük a
lisztet a munkalapra, a közepébe vájjunk lyukat és tegyük bele a
tojásokat a csilit és a kakukkfüvet, villával dolgozzuk össze, majd kézzel állítsuk össze. Dagasszuk szép gömb formájúvá. 10-20 perc után a tésztának simának kell lennie. Csomagoljuk a tésztát celofánba és hagyjuk 30 percet állni.
Osszuk el 5-6 részre, majd tekerjük át a tésztagépen. Folytassuk a nyújtást egyre kisebb fokozaton. Ne nyújtsunk 30-35 cm-nél hosszabb lapokat. Szórjuk meg ?ket búzadarával, és takarjuk le konyharuhával. Állítsuk be a kívánt metél?szélességet és tekerjük át a gépen. Ha nincs képünk, akkor tegyük a lapokat búzadarával megszórt felületre, hajtogassuk ?ket össze úgy, hogy 2,5 cm-es tekercset kapjunk. Majd nagy késsel vágjuk fel a tésztát.
A taglierini vagy tagliolini 5 mm széles.
A tagliatelle vagy fettuccine 1 cm széles, míg a pappardelle akár 2,5 cm széles is lehet.
Olvasszuk fel a
vajat egy serpeny?ben, adjuk hozzá a
sonkát és süssük ropogósra 5 perc alatt. Öntsük hozzá a
tejszínt és pároljuk 2-3 perc alatt s?r?re.
sózzuk,
borsozzuk és
szerecsendióval ízesítsük. A tésztát f?zzük ki enyhén
sós
vízben 3-4 perc alatt. Sz?rjük le és tegyük a szószos serpeny?be, keverjük össze. Tálalás el?tt szórjuk meg reszelt
parmezán sajttal.
Mindössze 25 perc alatt elkészül.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>