Az
olívaolaj,
só,
citromlé, 1 csésze langyos
víz, valamint a
liszt és az élesztő összességéből dagasztjuk le a tésztát. Meleg helyen kelesztjük, a te
tejét pedig megkenjük
olívaolajjal. Közben elkészítjük a tölteléket: a
spenótot az olajban puhulásig főzzük, ízesítjük apróra vágott
fokhagymával,
sóval és
borssal. Majd felaprítjuk a fenyőmagot, a
paradicsomot és lereszeljük a
sajtot is.
A kinyújtott tésztát kapcsos tortaformába tesszük, megkenjük az olívával, rákerül a
parmezán és a fenyőmag, majd erre jön még a
spenót és a
paradicsom, végül ráborítjuk a szintén megolajozott második tésztát. 250 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, utána kivesszük a sütőformából és ismét beolajozzuk. Majd a többi tésztát és tölteléket ugyanígy elkészítjük, tehát háromszor ismételjük meg a műveletet. Az utol
só tésztalap te
tejét meghintjük a megmaradt fenyőmaggal és
parmezánnal. A megsütött rétegeket egymásra helyezzük és szeletelve, forrón tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>