Csili con spagetti receptHány személyre: 6 személyre
» 2 ev?kanál extrasz?z
olívaolaj» 1
hagyma, felaprózva
» 2 gerezd
fokhagyma, apróra vágva
» 750 g darált marhahús
» 1 ev?kanál csilipor
» 1 teáskanál ?rölt
szegf?szeg» 1-1 teáskanál ?rölt
fahéj,
kömény» 1/2-1/2 teáskanál ?rölt cayenne
bors és
só» 1,5 ev?kanál
kakaópor
» 1 konzerv (400 g)
paradicsom a levével
» 1 ev?kanál Worcestershire szósz
» 1 ev?kanál
almaecet» 125 ml
víz» 500 g spagetti
» 1 konzerv (400g) vörös vesebab, lecsöpögtetve
» 370 g
cheddar sajt, lereszelve
» 2 fehér
hagyma, apróra vágva
Forrósítsuk fel az olajat közepes t?zön egy serpeny?ben. Süssük meg benne a
hagymát, a
fokhagymát, a marhahúst és a csiliport 5-6 percig. Adjuk hozzá a
szegf?szeget, a
fahéjat, a
köményt, a cayenne
borsot, a
sót, a
kakaóport, a
paradicsomot, a Worcestershire szószt, az
almaecetet és a vizet. Vegyük alacsonyabbra a lángot és pároljuk 1 óra 45 percet. Keverjük meg gyakran és adjunk hozzá vizet, ha nagyon kiszárad.
F?zzük ki a tésztát enyhén
sós
vízben. Melegítsük át a babot, sz?rjük le a tésztát és tegyük 6 tányérra. Helyezzük rá a csili szószt, rá a babot és szórjuk meg
sajttal és
hagymával.
Elkészítési id? 2 óra 30 perc.
Nehézségi fok 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>