» kreol fűszer » egy-egy piros, sárga, zöld húsú kaliforniai paprika, » megsütve, kimagozva és csíkokra vágva » 4 zsemle » 16-24 nagy garnélarák, megtisztítva és kizsigerelve » finom tengeri só és frissen őrölt fekete bors, » ízlés szerint » rémoulade mártás: » 1 kiskanál finomra aprított petrezselyem » 1 kiskanál reszelt vöröshagyma » 2 nagy, főtt tojás sárgája » 1 kiskanál szardellapaszta » 1 gerezd fokhagyma, zúzva » 1 nagy tojás » 2,2 dl extra szűz olívaolaj » 2 evőkanál kapribogyó, leöblítve és lecsöpögtetve, » és megszárítva » fél citrom leve » tépett salátalevél és paradicsomszeletek » olívaolaj, a locsoláshoz
A mártáshoz a petrezselymet, a hagymát, a főtt tojássárgáját, a szardellapasztát, a fokhagymát és az egész tojást egy turmixgépben krémesre keverjük. Amíg a gép dolgozik az olajat lassan belecsorgatjuk. Addig keverjük, amíg a majonézhez hasonló állagú lesz. A kapribogyót és a citromlevet beleforgatjuk. Tálalásig hűtjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A rákokat egy tálba tesszük, olívaolajjal megspricceljük, jól összekeverjük, hogy mindenütt bevonja. A rákokat egy tepsibe fektetjük, fűszerezzük, sütőben 5-6 percig sütjük, ezalatt a rákok rózsaszínek lesznek és opálosak. A zsemléket megkenjük a mártással, a sült rákokat és a paprikát szétszórjuk bennük, tetejükre tépett salátalevelet és paradicsomszeleteket teszünk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom