A kagylót megtisztítjuk. Egy nagy serpenyőben fél evőkanál olajon megpároljuk az egyik apróra vágott
mogyoróhagymát és a zúzott
fokhagyma felét, hozzáadjuk a kagylót a bort és annyi vizet, hogy ellepje. A serpenyőbe tesszük a kockákra vágott leveszöldséget, a zöld fűszereket, majd
sózzuk és
borsozzuk, majd 10 percig pároljuk. A zárt kagylókat kidobjuk, a többi húsát kivesszük és visszatesszük a főzőlébe. A tésztát bő,
sós
vízben, a szokásos módon megfőzzük, majd lecsepegtetjük és egy evőkanál olajat keverünk bele.
Fél evőkanál olajon megpirítjuk a másik kockákra vágott
mogyoróhagymát és a zúzott
fokhagyma másik felét, majd hozzáadjuk a megtisztított és kockákra vágott
paradicsomot és a zöld fűszer csokrot. Kis lángon összepároljuk, majd a zöld fűszert eltávolítjuk.
sózzuk,
borsozzuk, cukrozzuk. A tésztába olvasztott
vajat keverünk, majd a
sáfrányt, a kagylóhúst és a
paradicsommártást. Apróra vágott
petrezselyemmel díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>