» 1 l csirke- vagy zöldségalaplé » 750 g karfiol » 90 ml natúr joghurt » 1 kis kockára vágott burgonya » 1 finomra vágott hagyma » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 1 teáskanál őrölt kurkuma » 1 teáskanál őrölt kömény » 1 teáskanál őrölt koriander » 2 evőkanál növényi olaj » só és frissen őrölt fekete bors » petrezselyemág a díszítéshez » pirítós a tálaláshoz
A hagymát és a fokhagymát 3 perc alatt pároljuk puhára az olajon. Keverjük bele a kurkumát, a koriandert és a köményt, és 1 percig kevergessük. Adjuk hozzá a karfiolrózsákat és a felkockázott burgonyát. Öntsük fel az alaplével, forraljuk fel, majd lefedve alacsony hőfokon főzzük addig, amíg a karfiol és a burgonya megpuhul. Robotgépben keverjük krémesre, majd adjuk hozzá a joghurtot, sót és borsot. merjük levesestálakba és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő 25-27 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom