» 1,5 kg étikagyló, lesúrolva, szakálla eltávolítva » maréknyi száraz faforgács pl. mesquite, hikori-vagy » égerfa » 3 dkg finomra aprított petrezselyem, a díszítéshez » kagylóleves: » 1 szelet füstölt szalonna, feldarabolva » fél kiskanál vaj » 25 dkg apróra vágott vöröshagyma » 1 gerezd fokhagyma, zúzva » fél-fél kiskanál szárított petrezselyem, kapor, bazsalikom, » tárkony, rozmaring » 1 ev?kanál sima liszt » 3,5 dl tejszín vagy f?z?tejszín » negyed kiskanál ?rölt fehér bors » 2 közepes burgonya, megf?zve, meghámozva » és kockára vágva » víz
A grillsüt? egyik oldalán a tüzet parázsra égetjük. A kagylót olívaolajjal megkenjük, sózzuk, és egy alumíniumtálcára helyezzük. A faforgácsot a parázsra dobjuk. A tálcát a grillsüt? azon oldalára tesszük, ahol nincs t?z, és amikor az els? füstöt meglátjuk, fed?vel letakarjuk, és 10-15 percig füstöljük. A héjából kiemeljük, és a levesbe ezt tesszük.
A szalonnát, a vajat, a fokhagymát és a szárított f?szereket nagy serpeny?ben, nagy lángon megfuttatjuk, nem engedjük megbarnulni. A kagylót, és a lisztet a hagymás szalonnával összekeverjük, vízzel felengedjük. Felforraljuk, a lángot kisebbre tesszük és a tejszínt beleöntjük. 20 percig f?zzük. A fehér borssal megf?szerezzük, a burgonyát és a kagylót beletesszük. F?szeres házikenyérrel tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom