Po' boy szendvics receptHány személyre: 4 személyre
					» olaj, a sütéshez
» 45 dkg osztriga
» 10 dkg sima 
liszt» 1 evőkanál cajun vagy kreol, vagy grill fűszerkeverék
» 2,2 dl sör
» 2 nagy 
tojásfehérje
» durva tengeri 
só» 4 molnárka vagy hot dog kifli
» rémoulade mártás
» tépett 
salátalevelek
» vékonyra szelt 
paradicsom				 
				
					Az olajat akkora serpenyőbe öntjük, hogy 1 cm magasan álljon benne az olaj. Az osztrigát hideg 
vízben leöblítjük, megszárogatjuk. A 
lisztből, a fűszerkeverékből, a sörből és a 
tojásfehérjéből 
tejszínsűrűségű tésztát keverünk. Amikor az olaj elég forró az osztrigát a tésztába mártjuk, ezután ropogósra sütjük. Amikor aranybarna, kiemeljük, lecsöpögtetjük és ízlés szerint 
sózzuk. A molnárkákat vagy hot dog kifliket kettévágjuk, és megpirítjuk és a mártással megkenjük. A kifli al
só felére tépkedett 
salátaleveleket és 
paradicsomot teszünk. Az osztrigákat   a 
paradicsomra rakjuk, a szendvicsekre a te
tejüket rátesszük, és tálaljuk. 
Rémoulade mártás:
1 kiskanál finomra aprított 
petrezselyem, 1 kiskanál reszelt vörös
hagyma, 2 nagy, főtt 
tojás sárgája, 1 kiskanál szardellapaszta, 1 gerezd 
fokhagyma, zúzva, 1 nagy 
tojás, 2,2 dl extra szűz 
olívaolaj, 2 evőkanál 
kapribogyó, leöblítve, lecsöpögtetve és megszárítva, fél 
citrom leve.
A petrezselymet, a 
hagymát, s főtt 
tojássárgáját, a szardellapasztát, a 
fokhagymát és az egész 
tojást turmixgépben krémesre összekeverjük. Mialatt a gép forog, az olajat lassan belecsorgatjuk. Addig keverjük, míg a 
majonézhez hasonló állagú lesz. A 
kapribogyót és a 
citromlevet beleforgatjuk, lezárjuk és tálalásik hűtjük.    
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>