Sonorai paella receptHány személyre: 8 személyre
» 2 szál chorizó
» kolbász
» 2 evőkanál
olívaolaj» 10 dkg felaprított vörös
hagyma» 5-5 dkg piros és zöld húsú kaliforniai
paprika» 4 gerezd
fokhagyma,feldarabolva
» 1
babérlevél» 45 dkg darabolt konzerv
paradicsom a levével együtt
» fél kiskanál szálas
sáfrány vagy 1 evőkanál
» piros
paprika» 45 dkg rövidszemű rizotto vagy paella
rizs» 1 l csirkehúsleves vagy
lazacalaplé
» 8 Vénusz-kagyló
» 8 fekete kagyló
» 8 nagy,megtisztított,kizsigerelt nyers garnélarák
» leöblítve, megszárítva
» 10 dkg mélyhűtött zöldbor
só, felengedve
» finomra aprított,olasz
petrezselyem, a
» díszítéshez
Az
olívaolajat egy nagy paellafőzőbe, vagy nagy serpenyőbe megforrósítjuk, a chorizót megfuttatjuk, és a serpenyőből kiemeljük. A
hagymást, a
paprikát, a
fokhagymát közepes lángon 5 percig pároljuk. A babérlevelet, a
paradicsomot, a
sáfrányt, a
rizst belerakjuk, és 2 percig kevergetve főzzük. A csirkehúslevest beleöntjük és felforraljuk. A lángot mérsékeljük, lefedjük az edényt, és lassan főzzük, míg a
rizs meg nem puhul.Beletesszük a kolbászt, a kagylókat és a rákot, lefedjük és 10 percig főzzük. A zöldbor
sót beleforgatjuk és
petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Lazacalaplé:
Egy nagy fazékban 3,5 dl vizet forralunk, majd 2,2 dl száraz fehér bort, 1 dl
tárkonyecetet, 25 dkg
sárgarépát-, 25 dkg vörös
hagymát, felaprítva, 6 szál petrezselymet, 2 babérlevelet, 1 evőkanál egész fekete
borsot teszünk bele. 15 percig főzzük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>