Tűzdeljük meg a pulykamellet a vékony
szalonnacsíkokkal, majd
sózzuk és
borsozzuk meg. Tekerjük az egészet alufóliába, és közepesen meleg sütőben süssük készre. Pirítsuk meg a meghámozott és finomra vágott
mandulát
vajas
rántásban, ízesítsük
sóval,
borssal és
konyakkal, majd öntsük fel
vízzel és
tejszínnel és jól forraljuk át. Tekerjük ki a megsült húst az alufóliából, szeleteljük fel, helyezzük egy tálra, majd félig vonjuk be a mártással. Köretnek
szalonnacsíkokkal átkötözött,
vajban párolt babot, párolt
ananászkarikát és laska
gombát, aszalt
szilvát, és kicsumázott,
vajban párolt, mártással meglocsolt
almaszeleteket halmozzunk a hús köré.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>