Reszeljük le a kenyeret, és keverjük össze a darált
mogyoróval. Tisztítsuk meg a
fokhagymát, és adjuk a keverékhez.
Öntsük hozzá az olajat, és közben habverővel keverjük el. Fűszerezzük
ecettel,
sóval,
borssal,
paprikával. Végül keverjük bele a
joghurtot, és fűszerezzük a mártást ízlés szerint. Ezután tegyük hűtőszekrénybe.
Sikáljuk le a kagylókat. A már kinyíltakat dobjuk el. Tegyük a kagylókat kevés
vízzel egy nagy edénybe, és főzzük puhára.
A még mindig zárt kagylókat dobjuk el. A kinyíltakat tegyük egy szitára, és csepegtessük le. Vegyük ki egy villával a kagylók húsát, és csepegtessük le.
Forrósítsuk fel egy serpenyőben az olajat. Forgassuk a kagylókat
lisztbe, majd mártsuk
vízbe, majd újra
lisztbe. Süssük az olajban pirosra. Csepegtessük le, és tálaljuk
mogyorós
joghurtmártással.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>