El?ször a babot beáztatjuk,
vízben egy éjszakát állni hagyjuk. A csülköt feltesszük f?ni, közben megtisztítjuk a zöldségeket és feldaraboljuk. Az apróra vágott
hagymával együtt zsiradékon megpirítjuk, kis
vízzel felöntve puhára pároljuk. Ezután a babot levél együtt hozzá öntjük, füstölt húslével hígítjuk. Bele rakjuk a felkarikázott zöld
paprikát,
paradicsomot és a zúzott
fokhagymát. Ízlés szerint
sózzuk és
borsozzuk. Közben kisütjük a kolbász
zsírját, és
paprikás
rántást csinálunk bel?le, majd bele szórjuk a felaprított
petrezselyemzöldet. Ha a bab megf?tt berántjuk és
tejföllel bes?rítjük, kolbászdarabokat és csipetkét f?zünk bele. A levest tányérba merjük, a csülökkel együtt. forrón tálaljuk .
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>