A húst egy tálba felkockázzuk, a
szójaszószt ráöntjük, és így pácolódni hagyjuk kb. 30 percig. Eközben felverjük a
tojásokat, majd a fél óra leteltével a húsra öntjük. A húskockákra szórjuk a kukorica
lisztet, majd a felforrósított olajban 1 percig sütjük. Ezután tányérra tesszük őket úgy, hogy ne ragadjanak össze. Elkészítjük a mártást: a burgony
lisztet beleszórjuk a
vízzel felhigított
ananászlébe, majd beleöntjük a bor
ecetet, és hozzáadjuk a cukrot, a
szójaszószt, a ketcupot és a Worcester-szószt, végül meg
sózzuk. Az egészet alaposan összekeverjük. Ezután forró olajban megpirítjuk a
hagymát,
fokhagymát és a
paprikát, majd hozzáadjuk a konzerv
ananászt is. Erre öntjük rá a mártást, az egészet felforraljuk. A húst újból forró olajba tesszük, és rövid idő alatt ropogósra sütjük. Tányérokra tesszük, leöntjük a mártással, és már fogyaszthatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>