Omlós tészta készítése: a hozzávalókat összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük. Utána kinyújtjuk, tortaformába tesszük, és 90 fokon 10 percig sütjük.
Piskótatészta készítése: a
tojásokat szétválaszjuk, a fehérjét kevés
sóval és 8 dkg
cukorral felverjük. A sárgáját a többi
cukorral és
vízzel felverjük. Megolvasztjuk a Rama
margarint, majd a
tojássárgájához adjuk. Beleforgatjuk a
lisztet a sütőporral és a
tojáshabot is. Kikenünk, ki
lisztezünk egy tortaformát, belesimítjuk a tésztát, majd 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Utána lapjában kettévágjuk.
A
zselatint 4,5 dl
narancslével elkészítjuk. A
narancsokat meghámozzuk, a hártyát is leszedjük a gerezdekről. A
sajtkrémet a
joghurttal,
cukorral és likőrrel elkeverjük. Hozzáadjuk a
zselatint, majd a habbá vert
tejszínt is.
Az omlós tésztát egy tortaformába tesszük, rákenjük a lekvárt, ráfektetjük az egyik piskótalapot, rátesszük a
narancsot (egy keveset félreteszünk), és kevés kivételével, rákenjük a krémet. Rátesszük a másik piskótalapot, és a félretett krémet a te
tejére kenjük. 2 órára hűtőbe tesszük.
Utána a maradék
narancslevet megfőzzük a
zselatinnal. A félretett
narancsot a torta te
tejére rendezzük, leöntjuk a zselével, majd hűtőben megdermesztjük.
tejszínhabbal és
mandulaforgáccsal díszítve tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>