Tegyük a tisztított tököt forrásban lévő sós vízbe. Főzzük kb. 15 percig, majd szeleteljük fel a tököket és öntsük le citromos olajjal.
Főzzük meg a zöldségeket, vágjuk apró darabokra, és sózzuk meg. Helyezzük a zöldségeket rétegesen egy salátás tálra. Locsoljuk meg citromos olajjal és dí
Vágjuk a bárányt adagokra. Vajban pároljuk meg a húst, adjunk hozzá sót, borsot, hagymát, salátákat, kevés vizet, és hagyjuk 1 órán át főni. Készítsük
Szardínia fejeket levágjuk, majd a halat tűzálló tálba tesszük. Citromot és paradicsomot karikára vágunk, és betakarjuk vele a szardíniákat. Meghintjük sóv
Szurkáljunk meg minden fügét egy szeggel. Főzzük meg őket, szúrjuk fel egy fogpiszkálóra, és ha leesnek, készen vannak. Szűrjük le, hagyjuk hideg vízben ál
Fügét húsdarálón megdaráljuk, összedolgozzuk a cukorral, darált dióval, mazsolával és a reszelt narancshéjjal. Ujjnyi vastag kolbászkákat formálunk belőle
Pirítsuk és tisztítsuk meg a fürjeket, majd sózzuk és borsozzuk. Olvasszuk fel a vajat és pirítsuk meg benne az átpasszírozott paradicsomot és kevés vizet. F
Oldjuk fel az élesztőt langyos vízben. Keverjük össze a hozzávalókkal és dagasszuk meg. Olajozzunk ki egy tepsit és szórjuk meg liszttel. Tegyük bele a tészt
Ugrás a lap tetejére >>