A csirkehúst daráld finomra, ízesítsd összezúzott 
fokhagymával, 
sóval, 
borssal, felaprított 
chilipaprikával és 
petrezselyemmel. A 
tojást dolgozd össze vele és olajos kézzel formálj diónyi gombócokat. Ezeket egyenként burkold be egy-egy vékony 
szalonna szeletbe. Olajjal megkent tepsibe sorakoztasd a gombócokat, 220°C- on 20- 25 perc alatt süsd meg. Amíg sül készítsd el a mártást. A kukoricát csepegtesd le, vegyítsd bele a babot, majd lazán a felkarikázott lila 
hagymát, a felkockázott 
paprikát. Fűszerezd csipetnyi 
sóval, 
cukorral, öntözd meg kevés bor
ecettel és 
olívaolajjal. A tüzes mártáshoz a 
chilipaprikát, 
rozmaringot, metélő
hagymát aprítsd nagyon finomra, keverd el a 
ketchuppal. A piros- ropogósra sült húsgombócokat tálald a tarka 
salátával, a csípős szószt mártogatóként kínáld hozzá. Friss francia kenyér vagy péksütemény illik hozzá.  
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>