Körülbelül 4 liter
vízben megfőzzük a csontot, beletesszük a zöldségeket, és 2órán keresztül főzzük. A
hagymát, petrezselymet, kaprot összevágjuk. Kockára vágjuk a
burgonyát és a
vegyes zöldségeket. A
káposztát vékony hasábokra vágjuk. Megpirítjuk a felkockázott
szalonnát és
hagymát, belerakjuk a
vegyes zöldséget, kaprot, petrezselymet,
sózzuk, és kevés csontlevessel felöntve pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a maradék csontlevest,
káposztát,
burgonyát, a feldarabolt
paradicsomot,
borssal fűszerezzük, majd puhára főzzük. Rántást készítünk piros
paprika hozzáadásával, és a levesbe öntjük. A felkockázott
uborkát, és egy kevés
uborkalét,
tejfölt a levesbe keverünk. A csontról lefejtjük a húst, és szintén a levesbe rakjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>