Burgonyát héjában megfőzzük és áttörjük. Hozzáadjuk a tojásokat, sajtot, túrót, finomra vágott petrezselymet, fűszerezzük és összedolgozzuk. Ha lágy, zsemlemorzsát szórun
Spenótot enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk. 5 percig főzzük, leszűrjük, és áttörjük.
Felolvasztunk 40 g vajat, rádobunk 1 gerezd zúzott fokhagymát, spenótot, majd
Túrót, ömlesztett sajtot összekeverjük a fölszeletelt uborkával, hozzáadjuk a felkockázott paprikát, sózzuk, megszórjuk fűszerpaprikával és metélőhagymával.
Az uborkát legyaluljuk, lesózzuk, levét kinyomkodjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, felszeletelt paprikát, leöntjük az ecettel, tejföllel, megcukrozzuk, megborsozz