» 400 g rizottórizs » 1 l forró zöldségalaplé » 4 kis kockára vágott burgonya » 3 kis kockára vágott salátacukkini » 2 hámozott, kis kockára vágott, piros alma » 1 kis kockára vágott hagyma » 1 kis kockára vágott sárgarépa » 1 citrom frissen facsart leve » 2 evőkanál finomra vágott kapor és még a díszítéshez » 1 teáskanál currypor » csipetnyi sáfrányszál » 2 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors
Az almát locsoljuk meg citromlével. A hagymát pároljuk puhára az olajon 3 perc alatt. Adjuk hozzá a burgonyát, a cukkinit és a sárgarépát, majd pirítsuk 2 percig. Tegyük bele a rizst és állandó kevergetés mellett főzzük 2 percig. Tegyük hozzá az almát. Szórjuk az alaplébe a curryport és a sáfrány felét. a rizshez fokozatosan öntsük hozzá az alaplevet, és kevergetve főzzük, amíg a rizs magába szívja a levet. Kb. 15-18 perc. Húzzuk félre, keverjük bele a maradék curryport, a sáfrányt és a kaprot. Sózzuk, borsozzuk, majd kaporral díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom