A szardellákat elfelezzük, majd mindegyiket egy-egy olajbogyó köré csavarjuk. Közben kettesével fogvájóra tűzzük őket, és így kínáljuk.
A tojásokat forrástól számított 10 percig főzzük, majd héjukat eltávolítjuk. Eközben a burgonyát sós vízben puhára főzzük úgy, hogy az utolsó 2-3 percr
Egy tálban összekeverjük a hagymát, az eceteket és a cukrot, majd negyed órát állni hagyjuk. Eközben az osztrigákat szétnyitjuk, majd a kagyló egyik felében
Egy tálban csomómentesre keverjük a lisztet a sóval, a cukorral, a vízzel és az olajjal, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Az osztrigákat ebbe mártju
A halat 24 egyforma darabra felvágjuk. Egy tálban a felaprózott rozmaringhoz keverjük a citromlevet, a fokhagymát és az olívaolajat, majd sózzuk, borsozzuk, és e
Egy tálban összekeverjük az olajbogyókat a paprikával, a citrommal, a kakukkfűvel, a babérlevéllel, a köménnyel, a korianderrel és a chilivel, majd az egészet
A halat kiszálkázzuk, felcsíkozzuk, majd 4 ek. olívaolajban kisütjük őket. Ezután 2,5 dl olívaolajban megpirítjuk a mogyoróhagymát, majd beletesszük a répá
A padlizsánokat hosszában félbevágjuk, egy-két helyen bevagdossuk, majd egy jénaiba tesszük őket. Sózzuk, borsozzuk, olívaolajat csepegtetünk rájuk, majd a fo
Ugrás a lap tetejére >>