A halat kiszálkázzuk, felcsíkozzuk, majd 4 ek. 
olívaolajban kisütjük őket. Ezután 2,5 dl 
olívaolajban megpirítjuk a 
mogyoróhagymát, majd beletesszük a répát, a babérlevelet, a 
köményt, a 
fokhagymát, a 
chilit és az 
ecetet, 
sózzuk, 
borsozzuk. Forrás után még kb. 8 percig főzzük, majd beleszórjuk a 
koriandert, és néhány perc után levesszük a tűzről. Ebbe pácoljuk a halat egy napon keresztül. A tésztához a 
liszthez keverjük a 
tojássárgáját, a sört, a 
sót és az 
olívaolajat, majd beleforgatjuk a felvert 
tojásfehérjét. Ezután a haldarabokat először 
sós, 
borsos 
lisztbe forgatjuk, majd a tésztába mártjuk, és 
olívaolajban kisütjük őket. Végül a 
petrezselyemmel és a 
citrommal díszítve kínáljuk.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>