Egy tálban összekeverjük a felkockázott
hagymát,
zellert, répát, a bort, a
borsot, a vanília- és
fahéjrudat, majd ebbe pácoljuk a húst kb. 5 órára. Eközben a halenyvet beáztatjuk, a taleggiot pedig 1 dkg
tejszínben megolvasztjuk. Hozzákeverjük a
parmezánt, a halenyvet, majd
sózzuk,
borsozzuk. A maradék
tejszínt habbá verjük, majd a
sajtkrémbe forgatjuk, és a hűtőbe tesszük. A húst közben elővesszük,
tojásfehérjébe, majd a
borsos
kakukkfűbe forgatjuk, és így megsütjük. Miközben a hús sül, összeturmixoljuk az
ecetet, az olajat,
sót,
borsot és egy jégkockát. Ezzel locsoljuk meg a felszeletelt, megsült húst, majd mellétesszük a
salátát. Végül a
sajtkrémből kis halmokat teszünk a hús mellé, meghintjük a sáfránnyal, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>