Tonhalsteak naranccsal és kapribogyóval receptHány személyre: 4 személyre
» 4
tonhalsteak
» 300 g zöld
saláta-keverék
» 100 g fekete olajbogyó
» 60 g kapribogy
só» 90 ml extraszűz
olívaolaj» 4 vékonyra szeletelt
retek» 4 cikkekre vágott koktál
paradicsom» 2 érett
narancs» 2 vékonyra szeletelt édes
kömény» 1 vékonyra szeletelt
zellerszár
» 1 finomra vágott turbolyaág
» 1 finomra vágott
kaporág
» 3 evőkanál balzsam
ecet»
só és frissen őrölt fekete
bors
Melegítsük elő a grillt. A
narancsok héját vágjuk vékony csíkokra, és 2 percig forró
vízben blansírozzuk. Csöpögtessük le és tegyük félre. Tegyük egy tálba az édes
köményt, a retket, a
zellert, a
paradicsomot, az olajbogyót és a zöld
salátát. Adjuk hozzá a turbolyát, a kaprot és a
narancshéjat. Locsoljuk meg az olaj felével és a balzsamcettel. Sózzuk,
borsozzuk és rázzuk össze. A
narancsok levélt fogjuk fel egy tálban. Sózzuk,
borsozzuk. Csorgassuk bele a maradék olajat és keverjük össze. Tegyük bele a
kapribogyót.
A
tonhal mindkét oldalát 5-5 percig süssük a grillen, majd tegyük a zöld
saláta tálra. Locsoljuk meg a
narancsos-
kapribogyós öntettel és tálaljuk.
Elkészítési idő 22 perc.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>