» 60 dkg szálka és bőr nélküli tengeri halfilé » fél kisk. só » 1 mk. őrölt fekete bors » 4 evők. finomliszt » 3 tojás » 0,5 dl tejföl vagy tej » 20 dkg hántolt tökmag, hántolt napraforgó, lenmag és szezámmag vegyesen » 6 evők. olaj » A salátához: » 1 csomag (20 dkg) készen kapható levelessaláta-keverék » 1 kisebb kígyóuborka » 4 kicsi kemény paradicsom » 2-3 húsos paprika » 1 csok. petrezselyem » fél kisk. só » fél mk. őrölt fekete bors » 4 evők. almaecet vagy frissen facsart citromlé » 4 evők. olaj
A salátaleveleket összekeverjük a felszeletelt zöldségekkel és a petrezselyemmel. Simára keverjük az ecetben a sót, a borsot és az olajat, majd a salátára locsoljuk és összedolgozzuk.
A halat négy darabra vágjuk, sóval és borssal megszórjuk. Bepanírozzuk a lisztbe, a tejfölös-tojásos masszába és a magkeverékbe, eben a sorrendben. Meleg olajban aranybarnára pirítjuk mindkét oldalát.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom