A halat megtisztítjuk, lebőrözzük, kiszálkázzuk, 12 darabra vágjuk, be
sózzuk és így állni hagyjuk.
A lereszelt
krumpliba beledolgozzuk a
zsírt és a felvert
tojást,
sóval ízesítjük. Annyi
lisztet adunk hozzá, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjunk.
sós vizet forralunk, amibe beleszaggatjuk a galuskát, körülbelül 10 percig főzzük. Hideg
vízzel átöblítjük és lecsepegtetjük.
A felkockázott
szalonnát hevíteni kezdjük és hozzádolgozzuk a túrókat és a
tejfölt. Ezt a masszát a tésztába forgatjuk.
A
harcsát
lisztben meghempergetjük és forró olajban aranybarnára sütjük.
A
hagymát olajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott
gombát, ezután a
paprikát és végül a
paradicsomot.
sóval és piros
paprikával ízesítjük. Felöntjük 1 dl
vízzel és a
tejfölből,
lisztből,
tejszínből készült
habarással jól összekeverjük. Pár percig főzzük, majd megmelegítjük benne a halszeleteket. Tálaláskor a sztrapacskát kanalazzuk mellé.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>