Fokhagymát szeleteljük vékonyra. Garnélákat mossuk meg. Olvasszuk meg a vajat az olajjal együtt. Tegyük bele a garnélát és a fokhagymát, és pirítsuk 4 percig
A heringet meglocsoljuk citromlével, negyed órát állni hagyjuk, majd belsejüket sózzuk, borsozzuk. Közben a felaprózott szalonnát megpirítjuk, majd a zsírján
A halra citromlevet locsolunk, fél órát állni hagyjuk, majd sózzuk, lisztbe forgatjuk. Ezután vajon kisütjük, sózzuk, borsozzuk, majd ízlés szerint valamilyen
Az édesköményt felaprózzuk, felöntjük egy deci vízzel, majd lefedve 15-20 percig főzzük. Eközben a hal mindét felét grillen 2-2 percig sütjük, majd sózzuk.
A paradicsomokat magozzuk ki, és vágjuk durvára. Magozzuk ki a fekete olívákat is. A csilit aprítsuk fel. Mossuk meg a fűszernövényeket, tépkedjük le a levelei
A citromlébe keverjük a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, majd ebben pácoljuk 2-3 órát a halat. Ekkor a leszűrt páclébe keverjük a tojássárgájákat és egy dar
Elkészítési idő: kb 50 perc
Energiatartalom: 316 kcal/1333 kj adagonként
A sügérfilének távolítsuk el a bőrét, ha esetleg még nem tettük volna meg. Mossuk
Elkészítési idő: kb 40 perc
Energiatartalom: 220 kcal/921 kj adagonként
A lisztet keverjük össze némi sóval és borssal. A halfilét osszuk el több adagra, ma
Ugrás a lap tetejére >>