» 250 g tofu » 1 újhagyma » 1 l víz » 75 g dasi (tengeri alga) » 100 g miszó (szójapaszta) » 1 ek. mirin vagy száraz sherry » 1 csok. pirított norilevél (szárított tengeri alga)
A tofut és az újhagymát megtisztítjuk és felvágjuk.
A vizet felfőzzük, közben pedig beletesszük a tengeri algát, majd hozzádolgozzuk a miszót és a mirint vagy a száraz sherryt. Ekkor már nem szabad felfőzni. Ezután a tofudarabokat rakjuk bele és mérsékelt lángon 5 perc alatt készre főzzük. Tálaláskor újhagymával és norival meghintve díszítjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom