Sült sügér vörös curry-vel és licsivel receptHány személyre: 4
» 500g sügérfilé (bőr nélkül)
» 1 evőkanál vörös
currypaszta
» 400 g licsi (1 doboz vagy konzerv)
» 4 evőkanál halszósz
» 2 evőkanál osztrigaszósz
» 1 szárított csili
paprika» 1 balzsam
uborka» 800 ml cukrozatlan
kókusztej (2 doboz)
» 4 evőkanál növényi olaj
» 1 evőkanál pálma
cukor
Elkészítési idő: kb 50 perc
Energiatartalom: 316 kcal/1333 kj adagonként
A sügérfilének távolítsuk el a bőrét, ha esetleg még nem tettük volna meg. Mossuk meg a filét, és kockázzuk fel falatnyi darabokra. Öntsük rá a halszószt és az osztrigaszószt, és így hagyjuk fél órán át pácolódni.
Közben a licsit vegyük ki a konzervből, és hagyjuk lecsepegni. A csili
paprikát karikázzuk fel. A balzsam
uborkát hosszanti irányban vágjuk félbe, a magokat távolítsuk el, majd vékonyan szeletlejük fel az
uborkát. A pálmacukrot aprózzuk fel.
Az olajat öntsük egy wokba, majd hevítsük fel. Rakjuk bele a
currypasztát, a pálmacukrot és öntsük hozzá a
kókusztejet is. Ezt így kevergetve forraljuk fel. Miután felforrt rakjuk bele a balzsam
uborka szeletek, és további 5 percen át főzzük csendesen.
Végül ha elkészültünk a főzéssel, rakjuk bele a sügérfilét, és kicsepegett licsit. 2-3 percig hagyjuk állni, majd szórjuk el rajta a csili
paprika karikákat.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>