A halat kifilézzük, lehúzzuk a bőrét, majd az uszonyaiból, a fejéből és a gerincéből alaplevet főzünk. Ehhez felaprítjuk a
hagymát, és a
sóval és babaérlevéllel együtt a
fehérborban felforraljuk. A halszeleteket meg
sózzuk, rálocsoljuk a
citrom levét, és hűtőbe tesszük. Utána a szeletek mindkét oldalát megszórjuk a
zselatinporral, és kettesével egymásra tesszük. Celofánba tekerjük őket, majd a leszűrt alaplébe helyezzük, beleszórjuk a maradék
zselatint, és lefedve fél óráig pároljuk. Utána a lében hagyjuk kihűlni, majd kiszedjük.
A
tojás fehérjét a
paradicsompürével habosra keverjük, majd az alapléhez keverjük, felforraljuk, és lassan főzzük, majd leszűrjük, és hűtőben lehűtjük.
A halat felszeleteljük, a leeső darabokból
salátát készítünk. Ehhez a
tojássárgáját elkeverjük a
mustárral,
citromlével és
sóval, majd lassan hozzáadjuk az olajat. Az
almát,
uborkát, és főtt
tojást felkockázzuk, majd a haldarabokkal együtt a krém feléhez keverjük. A krém másik felébe belekeverjük a felaprított metélő
hagymát és a
tejszínt.
A halszeleteket a kétféle
salátával és az
aszpikkal, a
salátaleveleken tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>