A
lencsét éjszakára beáztatjuk, a felkockázott
lencsét pedig a bor, a
konyak, a
bors, a pástétomfűszer keverékébe pácoljuk. Másnap a
lencsét az áztatólevébe a
babérlevéllel és a
fokhagymával készre főzzük. Eközben a felaprózott
hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a májat. A
lisztet
zsírban világosbarnára pirítjuk, megszórjuk a
cukorral, tovább pirítjuk, majd megszórjuk a
paprikával is, és kevés vizet öntünk hozzá. Ezzel berántjuk a
lencsét, majd a
mustárral,
cukorral,
ecettel ízesítjük. A
lisztes-
tejfölös keveréket is hozzákeverjük, majd a májjal együtt pürésítjük. Végül a
tejszínt keverjük hozzá, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>