Borjúszeletek csilis paradicsomszószban recept

Hány személyre: 4 adag

» 5 szelet teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér
» 3 evőkanál friss petrezselyem
» 3 gerezd fokhagyma
» 4 vastag borjúszelet, zsiradék eltávolítva, előkészítve
» 3 evőkanál sovány tej
» 2 teáskanál olívaolaj
» 1 fej hagyma, apróra vágva
» 1 evőkanál kapribogyó, leszűrve
» 1 teáskanál konzerv- zöldborszem, tört
» 1 teáskanál apróra vágott piros csilipaprika
» 2 evőkanál balzsamecet
» 1 teáskanál világosbarna cukor
» 2 evőkanál paradicsompaszta
» 440g konzervparadicsom, darabolt
Előkészítési idő: 35 perc
Teljes elkészítési idő: 35 perc
180°C-ra melegítsük elő a sütőt (gázsütőnél 4-es fokozat). Egy kisebb sütőedényre helyezzünk egy rácsot.A fokhagymából, kenyérből és petrezselyemből konyhai robotgéppel készítsünk finom morzsát.
Sóval és fekete borssal fűszerezzük a borjúszeletek mindkét oldalát. A tejet öntsük egy tálba és a kenyérmorzsát terítsük szét egy tányéron. A borjúszeleteket mártsuk a tejbe, majd a morzsával jól bundázzuk be és jól nyomkodjuk rá azt. 20 percen át süssük a rácson.
Az olívaolajat forrósítsuk fel időközbe alacsony hőfokon. A kapribogyót, a hagymát, a csilipaprikát és a borsszemeket adjuk hozzá, majd 8 percig főzzük fedő alatt. A paradicsompasztát, a balzsamecetet és a cukrot keverjük hozzá és forrásig hevítsük kevergetve. A paradicsomot forgassuk bele és 15 percet főzzük lassú tűzön. Fűszerezzük ízlés szerint.
A rácsról vegyük le a borjúszeletet és töröljük tisztára a sütőedényt. A sütőedény aljára öntsük a paradicsomszósz kb. háromnegyedét és a borjúszeleteket fektessük rá. A fennmaradó negyedét a szósznak merjük a borjúszeletekre. Rakjuk vissza a sütőbe. 180°C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat) mérsékeljük a sütő hőmérsékletét. 10 percig, vagy amíg átforrósodik süssük. Díszítsük petrezselyemmel.
Tápértékek adagonként:
15g fehérje, 6g zsír
20g szénhidrát, 5g élelmi rost
25mg koleszterin, 845kJ(200kcal)

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Burek (arab palacsinta) - Arab
Először a tésztát készítjük el: a lisztet, sót, búzadarát összeöntjük, majd vizet adunk hozzá, és cs...
Babéros burgonyafőzelék
a burgonyát pucoljuk meg, karikázzuk fel, és sós vízben a babérlevéllel együtt főzzük meg. A zsírból...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat