Pesotós marhasaláta receptHány személyre: 4 adag
» 100 g
csiperkegomba» 1 nagyobb sárga kaliforniai
paprika» 1 nagyobb piros kaliforniai
paprika» étolajspray
» 100 g sovány bélszínszelet
» 135 g pennetészta
» A pesotóhoz:
» 50 g friss, tömött
bazsalikomlevél
» 2 gerezd
fokhagyma, aprítva
» 2 evőkanál tökmag vagy fenyőmag
» 1 evőkanál
olívaolaj» 2 evőkanál
narancslé
» 1 evőkanál
citromlé
Előkészítési idő:30 perc
Teljes elkészítési idő:25 perc
1 A
gombákat vágjuk negyedekre. A kaliforniai
paprikát is negyedeljük, majd vágjuk ki a magot és a csumát. Süssük meg a
paprikát bőrükkel a hőforrás felé, amíg a bőr megfeketedik és hólyagossá válik. Takarjuk le nedves konyharuhával és így hagyjuk kihűlni, majd húzzuk le a héját, a húsát kockázzuk fel apróra.
2 Egy teflonserpenyőt fújjunk be étolajspray- vel.3-4 percig magas hőfokon süssük meg a hússzeletek mind két oldalát. Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk fel vékony szeletekre. Ízesítsük kevés
sóval.
3 A pesto elkészítéséhez egy robotgépben aprítsuk finomra a
bazsalikomleveleket, a
fokhagymát, a sütőtökmagot. A még működésben lévő robotgépbe öntsünk bele az olajat, a
citrom- és a
narancslét.
sóval és
borssal fűszerezzük.
4 Közben egy nagy lábos lobogó,
sós
vízben főzzük a pennetésztát, al dente állagúra.Majd szűrjük le és keverjük össze egy nagy tálban a pesotóval.
5 A pesotós pennéhez adjuk hozzá az apróra kockázott kaliforniai
paprikát, a steakszeleteket, a fel negyedelt
gombát. Forgassuk át alaposan, de óvatosan. Azonnal tálalható.
Tápértékek adagonként:
15 g fehérje, 10 g
zsír
30 g szénhidrát, 4 g élelmi rost
415 g koleszterin, 1330 kJ (270 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>