forraljunk fel 8-10 liter
sós vizet egy fazékban. Vágjuk vissza az
articsókák szárát 2,5 cm-re. Szedjük le a küls? leveleket, fordítsuk oldalra, és a száron lév? szúrós leveleket is szedjük le. Hosszában vágjuk félbe, és tegyük
citromos
vízbe. Egy teáskanállal kaparjuk ki a lila leveleket és a szénára emlékeztet? száraz részeket. Késsel vágjuk le a levélkezdeményeket, és szár kemény részét. Tegyük vissza a
vízbe. F?zzük forrásban lév?
vízben 10-12 percig, majd sz?rjük le, és tegyük egy nagy tálba. Forgassuk össze az olajjal és a
sóval. Tegyük 4 órára h?t?be, majd szobah?mérsékleten hagyjuk a grillezésig.
Készítsük el? a parazsat, és grillezzük az
articsókákat lezárt süt?ben 5 percig. Közben forgassuk! Sütés közben kenjük be az olajjal.
Elkészítési id?: 35 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>