Thai sertéscomb zöld mangósalátával recept

Hány személyre: 6 adag

» 2 szál citromfű- szár csak a fehér része, vékonyra szelve
» 1 gerezd fokhagyma
» 2 fej vörös ázsiai mogyoróhagyma
» 1 evőkanál durvára aprított friss gyömbér
» 1 piros madárszem csilipaprika, magja eltávolítva
» 1 evőkanál halszósz
» 15 g korianderlevél
» 1 teáskanál finomra reszelt lime- lé
» 2 evőkanál olaj
» 2 sertéscomb, előkészítve
» Az öntethez:
» 1 nagyobb apróra vágott piros csilipaprika, a magok eltávolítva
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 evőkanál darált pálmacukor vagy barna cukor
» 2 evőkanál halszósz
» 3 evőkanál lime- lé
» A salátához:
» 2 zöld mangó vagy 1 kisebb zöld papaja, meghámozva és hajszálvékony csíkokra vágva
» 1 reszelt sárgarépa
» 45 g babcsíra
fél fej lila hagyma, vékonyra szeletelve
3 evőkanál aprított koriander
3 evőkanál aprított menta
3 evőkanál aprított vietnami menta
Előkészítési idő:45 perc+2 óra behűtés
Teljes elkészítési idő:10 perc
1 A citromfüvet, a fokhagymát, a mogyoróhagymát, a gyömbért, a csilipaprikát, a halszószt, a koriandert, a lime- lét, az olajat egy turmix- vagy robot gépben addig dolgozzuk míg sűrű pasztát nem kapunk.Egy nem fémből készült edénybe öntsük át.A sertéshúst forgassuk meg a pácban, és minimum 2 órára,de 4 óránál nem hosszabb időre, lefedve tegyük a hűtőbe.
2 Egy tálban keverjük össze a salátaöntet hozzávalóit.
3 A saláta elkészítéséhez a felsorolt hozzávalókat keverjük össze egy nagy tálban.
4 Egy grillsütőt vagy grillező serpenyőt melegítsünk elő.Közepes hőfokon a húsok mindkét oldalát 4- 5 percig, illetve amíg jól át nem sülnek. A tűzről levéve pihentessük 5 percig és csak utána szeleteljük fel.
5 A salátaöntetet öntsük a salátára és jól forgassuk össze.Ízlé szerint ízesítsük val és őrölt fekete borssal. A tányérok közepébe helyezzük kör alakba a sertéshúsokat, és a tetejére szedjünk salátát. Ha főfogásnak szánjuk, tetszés szerint körítsük párol jázminrizzsel.
Tápértékek adagonként:
60 g fehérje, 14 g zsír
20 g szénhidrát, 3 g élelmi rost
122 mg koleszterin, 1860 kJ (444 kcal)

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Bouillabaisse - Franciaország
A halat megtisztítjuk és a maradékát 20 percig pároljuk, a visszamaradt levet eltesszük. A paradicso...
Szilvás gombóc
A burgonyát főzzük meg, törjük át. és keverjük össze a tojással, a liszttel, a sóval, és egy kis vaj...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat