Paella receptHány személyre: 6 adag
» 500g nyers garnélarák
» 300g b?r nélküli, nem szétomló, fehér húsú halfilé
» 250g fekete étikagyló
» 200g tintahalkarika
» 2 ev?kanál
olívaolaj» 1 nagy fej
hagyma, apróra felkockázva
» 3 gerezd
fokhagyma, apróras vágva
» 1 kisebb piros kaliforniai
paprika, vékony csíkokra vágva
» 1 kisebb piros csili
paprika, magjai eltávolítva, feldarabolva
» 2 teáskanál ?rölt
paprika» 1 teáskanál ?rölt
kurkuma» 2
paradicsom meghámozva és apróra felkockázva
» 1 ev?kanál
paradicsompaszta
» 400g hosszú szem?
rizs» 125ml
fehérbor» 1,25 liter hallé
» 3 ev?kaná aprított, friss sima level? olasz
petrezselyem és
citromgerezdek a tálaláshoz
El?készítési id?: 25 perc
Teljes elkészítési id?:45 perc
A garnélarákok páncélját távolítsuk el, kivéve a farkak végét. A salakot tart
almazó fekete bélt óvatosan húzzuk ki a rákok hátáról a fejt?l kiindulva. Kockázzuk fel a halfiléket. A kagylókat alaposan súroljuk meg és a szakállukat távolítsuk el. Aminek a héja törött, vagy megveregetésre nem záródik össze, azt dobjuk el. A tenger gyümölcseit addig tegyük befedve a h?t?be, amíg szükség nem lesz rájuk.
Egy paellatálban forrósítsuk fel az olajat.(vagy egy nagy fed?s serpeny?ben) A
hagymát,
fokhagymát, csili
paprikát és a kaliforniai
paprikát tegyük bele és 2 percig vagy amíg megpuhul f?zzük közepes h?fokon. A
kurkumát, az ?rölt
paprikát és 1 teáskanál
sót adjuk hozzá és 1-2 percig keverve süssük, vagy amíg a f?szerek az aromájukat kibocsájtják. A
paradicsomot adjuk hozzá és f?zzük 5 percig, vagy amíg puha nem lesz. A
rizst keverjük bele, amíg a f?szerek jól bevonják.
A
fehérbort öntsük hozzá és lassú t?zön f?zzük, amíg teljesen majdnem felszívódik. A hallét adjuk hozzá és forraljuk fel. Addig f?zzük lassú t?zön, amíg a
rizs már szinte minden levet magába szívott. Villával kavarjuk fel néha.
A kagylókat szúrjuk bele a
rizsbe és alacsony h?fokon fed? alatt 2-3 percig f?zzük. Adjuk hozzá a garnélarákokat és még 2-3 percig f?zzük. A halat is adjuk hozzá és 3 percig f?zzük fed? alatt. Végül keverjük hozzá a tintahal karikákat is és 1-2 percig f?zzük. A kagylóknak eddigre szét kell nyílniuk. (amelyiknek nem nyílt szét a héja, azt távolítsuk el) Ha még nem f?ttek meg a tenger gyümölcsei f?zzük még 2-3 percig. Arra figyeljünk, hogy nehogy túlf?zzük, mert kiszáradnak és megkeményednek.
A
citromgerezdekkel és a
petrezselyemmel tálalhatjuk. Köretnek zöld
salátát kínáljunk mellé.
Tápértékek adagonként:
44,5g fehérje, 14,5g
zsír
60g szénhidrát, 3,5g élelmi rost
217mg koleszterin, 2360kJ (560cal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>