Paella recept

Hány személyre: 6 adag

» 500g nyers garnélarák
» 300g bőr nélküli, nem szétomló, fehér húsú halfilé
» 250g fekete étikagyló
» 200g tintahalkarika
» 2 evőkanál olívaolaj
» 1 nagy fejhagyma, apróra felkockázva
» 3 gerezd fokhagyma, apróras vágva
» 1 kisebb piros kaliforniai paprika, vékony csíkokra vágva
» 1 kisebb piros csilipaprika, magjai eltávolítva, feldarabolva
» 2 teáskanál őrölt paprika
» 1 teáskanál őrölt kurkuma
» 2 paradicsom meghámozva és apróra felkockázva
» 1 evőkanál paradicsompaszta
» 400g hosszú szemű rizs
» 125ml fehérbor
» 1,25 liter hallé
» 3 evőkaná aprított, friss sima levelű olasz petrezselyem és citromgerezdek a tálaláshoz
Előkészítési idő: 25 perc
Teljes elkészítési idő:45 perc
A garnélarákok páncélját távolítsuk el, kivéve a farkak végét. A salakot tartalmazó fekete bélt óvatosan húzzuk ki a rákok hátáról a fejtől kiindulva. Kockázzuk fel a halfiléket. A kagylókat alaposan súroljuk meg és a szakállukat távolítsuk el. Aminek a héja törött, vagy megveregetésre nem záródik össze, azt dobjuk el. A tenger gyümölcseit addig tegyük befedve a hűtőbe, amíg szükség nem lesz rájuk.
Egy paellatálban forrósítsuk fel az olajat.(vagy egy nagy fedős serpenyőben) A hagymát, fokhagymát, csili paprikát és a kaliforniai paprikát tegyük bele és 2 percig vagy amíg megpuhul főzzük közepes hőfokon. A kurkumát, az őrölt paprikát és 1 teáskanál t adjuk hozzá és 1-2 percig keverve süssük, vagy amíg a fűszerek az aromájukat kibocsájtják. A paradicsomot adjuk hozzá és főzzük 5 percig, vagy amíg puha nem lesz. A rizst keverjük bele, amíg a fűszerek jól bevonják.
A fehérbort öntsük hozzá és lassú tűzön főzzük, amíg teljesen majdnem felszívódik. A hallét adjuk hozzá és forraljuk fel. Addig főzzük lassú tűzön, amíg a rizs már szinte minden levet magába szívott. Villával kavarjuk fel néha.
A kagylókat szúrjuk bele a rizsbe és alacsony hőfokon fedő alatt 2-3 percig főzzük. Adjuk hozzá a garnélarákokat és még 2-3 percig főzzük. A halat is adjuk hozzá és 3 percig főzzük fedő alatt. Végül keverjük hozzá a tintahal karikákat is és 1-2 percig főzzük. A kagylóknak eddigre szét kell nyílniuk. (amelyiknek nem nyílt szét a héja, azt távolítsuk el) Ha még nem főttek meg a tenger gyümölcsei főzzük még 2-3 percig. Arra figyeljünk, hogy nehogy túlfőzzük, mert kiszáradnak és megkeményednek.
A citromgerezdekkel és a petrezselyemmel tálalhatjuk. Köretnek zöld salátát kínáljunk mellé.
Tápértékek adagonként:
44,5g fehérje, 14,5g zsír
60g szénhidrát, 3,5g élelmi rost
217mg koleszterin, 2360kJ (560cal)

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Pikáns tejfölös marharagu
A babot leszűrjük és alaposan átöblítjük. A tésztát a megfelelő módon sótlan vízben főzzük ki, szűr...
Fokhagymaleves - Spanyolország
Egy serpenyőben olajat hevítünk és megpirítjuk benne a kenyérszeleteket. Ezután a fokhagymát, a hagy...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat