A
tojásokat főzzük meg keményre, hámozzuk meg, és vágjuk hosszában félbe. A sárgájukat keverjük habosra a
vajjal, a szardellapasztával, a
mustárral, az őrölt fekete
borssal és a zúzott
fokhagymával. A fél
tojásfehérjéket töltsük meg a krémmel. A
salátaleveleket mossuk meg, és tegyük egy lapos tálcára. A
tojásokat tegyük a
salátára a töltelékkel lefelé fordítva, majd a hűtőben hűtsük le. A
majonézt keverjük össze a
tejföllel, a borral, kevés
sóval és
cukorral, valamint a
mustárral. A
zselatint tegyük kis lábosba, és öntsük rá a
tejet, majd kis lángon melegítsük fel kevergetve. Amikor kihűlt keverjük hozzá a
majonézes mártáshoz. a
tojásokat locsoljuk meg a mártással. Tegyük vissza a hűtőbe, és hagyjuk megdermedni.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>