» 1 adag vajas tészta » 1/4 csésze/30 g parmezánsajt » 225 g főtt és szétnyomkodott füstölt hal » só és bors » 3/4 csésze/175 ml zsíros (sűrű) tejszín » 1 ek. ánizs » 3 tojássárgája, felverve » vajas tészta (alap ptetészta): » 200 g/1 3/4 csésze liszt, átszitálva » 2 tk. jeges víz » 1/4 ek. só » citromlé » 125 g/ 1/2 csésze vaj » felvert tojássárgája » 1 tojássárgája
Egy tepsibe helyezzük a tésztát, egyenletesen elegyengetve és hűtött helyre tesszük egy fél órára. A tésztára helyezzük a halat, és a többi kikevert hozzávalót rákanalazzuk. Előmelegített sütőben körülbelül fél óráig aranybarnára pirítjuk. vajas tészta:
A lisztet, a sót és a vajat darabosra gyúrjuk. A tojássárgáját a vízzel és a citromlével összehabarjuk és a lisztes masszához adjuk. Alaposan gyúrjuk és fél óráig hűtött helyen állni hagyjuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom