A friss heringfiléket mossuk meg és áztassuk
tejbe 2 órán keresztül. Ezután a ceruzababot alaposan tisztítsuk meg és
sós
vízben főzzük puhára. Miután megfőtt hideg
vízzel öblítsük le. A
paradicsomot pucoljuk meg, forró
vízzel öntsük le és húzzuk le a héját, majd vágjuk a megpucolt
paradicsomot kockákra. A
krumplit hámozzuk meg és kockázzuk fel. Az
almákat kimagozzuk és ugyanúgy járjunk el, mint a
burgonyával és öntsünk rá
citromlevet. A
hagymát is tisztítsuk meg, majd karikákra vágjuk fel. A
mustárt a
sóval,
borssal,
cukorral és a
tejföllel keverjük össze. Majd ehhez adjuk hozzá az
ecetet és a petrezselymet. Miután 2 órát állt a hering a
tejben, vagyük ki belőle, csepegtessük le és 3 cm-es darabokra vágjuk fel. Keverjük össze az
almával, a
burgonyával és a babbal. Ezután adjuk hozzá az öntetet és alaposan keverjük össze az egészet. A
paradicsommal és a
petrezselyemmel díszítsük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>