A patisszont meghámozzuk (ha nagy, kikaparjuk a magjait), és szeletekre vágjuk, majd
sóval ízesítjük. A
burgonyát és a
paradicsomot felkarikázzuk, a zöld
paprikát szeletekre vágjuk, a
hagymát felaprítjuk. 5 dkg
szalonnát felaprítunk és kisütjük a
zsírját, majd megpároljuk rajta a
hagymát. Levesszük a kályháról, és hozzáadjuk a felaprított
fokhagymát. A
burgonya felét tepsibe tesszük,
sóval ízesítjük, beborítjuk a patisszonnal,
citromhéjjal és
borssal ízesítjük, rászórjuk a
hagyma felét, majd rátesszük a zöld
paprika és
paradicsom felét. Újra
burgonya következik, majd
paprika,
paradicsom és
hagyma. Minden réteget
sózunk. A te
tejére vékony
szalonnaszeletek kerülnek, bekenjük
tejföllel, majd lefedve, közepes fokozaton 40 percig sütjük. Végül megpirítjuk a te
tejét. Olyan íze lesz, mint a
rácpontynak.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>