Bog
rácsban vizet forralunk és beletesszük a csülköt. Megszórjuk
sóval, rakunk bele egy fej egész vörös
hagymát, szemes
borsot és 2 babérlevelet. Addig főzzük, míg a hús könnyen leválik a csontról.
fokhagymát felaprózzuk, vörös
hagymát karikára vágjuk, zöld
paprikát felcsíkozzuk. Paradicsomot cikkekre szeleteljük, a
gombát pedig csíkokra vágjuk. Zsiradékot teszünk a bog
rács aljára, és megpirítjuk benne a
hagymát. Beletesszük a főtt csülköt és pirosra sütjük. Hozzáadjuk a
fokhagymát, zöldségeket és a
gombát.
borssal,
sóval ízesítjük és átpároljuk. Ha a hozzávalók megpuhultak, a bog
rácsba öntjük a
fehérbort és ismét összepároljuk az ételt. Tejfölhöz hozzáadunk egy ek.
mustárt és
liszttel besűrítjük. Mikor a bog
rács tart
alma megpuhult, kevergetés mellett hozzáadjuk a
habarást. Burgonyával tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>