A karfiolt vágjuk négyfelé, zsenge zöld leveleit is hagyjuk rajta. Mossuk meg alaposan, majd forrásban lévő
sós
vízben főzzük 5 percig. Szűrőkanál segítségével szedjük ki, és csepegtessük le jól.
Egy lábasban forrósítsuk fel a
vajat, adjuk hozzá a finomra összevágott póré
hagymát, és az összecsapkodott
zsályaleveleket is, majd pároljuk néhány percig. Szórjuk rá a
lisztet, keverjük jól el, majd kis adagokban, állandóan kevergetve öntsük hozzá a forró
tejet. A sűrű mártáshoz adjuk hozzá a
mustárt és a reszelt
sajtot. Ízesítsük
sóval és darált fekete
borssal, majd forraljuk jól ki.
Egy kisebb méretű tűzálló tálat kenjünk ki
olívaolajjal, tegyük bele a megfőzött karfioldarabokat, vonjuk be a
mustáros mártással, majd előmelegített sütőben, 20-25 percig 160 fokon addig süssük, míg pirosra pirul.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>