A sütőt előmelegítjük ,a muffinformákat papírral kibéleljük.
Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a borsot és a cukrot, majd kis adagokban hozzáad
a dzsemet és a konyakot összekeverjük, majd a felkockázott piskótára öntjük. Ezután a zselét fél deci forró vízbe szórjuk, készre főzzük, majd ha megderm
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi anyagot. Gyenge rétes tésztát kapunk, amit
A kekszre locsoljuk a narancslevet vagy a likőrt, egy tortaformát pedig kibélelünk folpakkal. A vajat, mézet, csokit gőz felett megolvasztjuk, majd amikor kissé ki
A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, két részre választjuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a túrót, tejfölt, búzadarát, citrom héját é
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot, a tejfölt és a tojássárgákat. Hozzámorzsoljuk még a Rama margarint is, és kemény tésztává gyúr
250 g vajat habosra verünk cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással, a tojássárgájákkal, a rummal, a kétféle liszttel és a sütőporral, majd a tojásfehérj
125 g vajat habosra keverünk a mandulamasszával, 125 g cukorral, a tojásokkal, a búzaliszttel, a sütőporral, a mandulával és a morzsával. Az egészet alaposan ö
Ugrás a lap tetejére >>